WOLK-BORNE.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bestuur en redactie wensen u allen een fijne zomer en hopen u in september weer te zien in

DE LETTERBAK

de plek waar je vrienden maakt !

 

ALGEMENE WIJKVERGADERING

Deze is voortaan niet meer elke tweede woensdag van de maand. De eerstvolgende data zijn 13 juni en 12 september.
Op 13 juni zullen vertegenwoordigers van Welbions aanwezig zijn en kunt u hun vragen stellen.
Geïnteresseerde wijkbewoners zijn vanaf 20:00 uur welkom en kunnen ook punten inbrengen

 

Voorzichtige herstart Neje Noaberschap

Het zoeken naar manieren om meer mensen en initiatieven in Borne, Hertme en Zenderen aan elkaar te verbinden, leidde zaterdagmorgen 2 juni  tot een lunchbijeenkomst in De Letterbak. Een uitvloeisel van de behoefte om het Neje Noaberschap een nieuwe impuls te geven, mede tot stand gekomen op initiatief van de wijkvereniging Letterveld/Kerkedennen.

Lees het hele artikel op de website van Borne Boeit. Klik < HIER >

 

UITNODIGING JAARVERGADERING

Het bestuur van de Stichting Wijkorganisatie Letterveld/Kerkedennen nodigt u uit voor de jaarvergadering
op woensdag 14 maart 2018 om 20.00 uur in wijkgebouw De Letterbak, Clematishof 6.
 

 AGENDA: - Opening 
  - Verslag jaarvergadering 2017
- Verslag secretariaat 2017
- Verslag penningmeester 2017
- Decharge bestuur over het jaar 2017
- Wisseling bestuursleden
- Verslag werkgroepen
- Rondvraag
- Sluiting met een hapje en een drankje

We nemen afscheid van Annelies Cohn. Zij was vele jaren lang onze secretaresse. Annelies wil meer tijd om zich met haar familie bezig te kunnen houden. We zijn dankbaar dat zij zo lang het secretariaat heeft willen bemannen en wensen haar nog vele gezonde jaren toe. Harm Olthof neemt ook afscheid als algemeen bestuurslid. Ook hij heeft er al weer heel wat jaren opzitten. Ook hem danken we voor zijn inzet en bijdragen.

annemarie-scholten

 Annemarie Scholten

Tijdens de jaarvergadering op 14 maart nemen we op gepaste wijze afscheid van deze bestuursleden. Als nieuwe secretaresse mochten we in januari Annemarie Scholten, geen onbekende in de wijk, welkom heten. 

We wensen Annemarie veel succes in haar nieuwe functie maar bovenal veel plezier.

Op zo’n moment komt dan ook altijd de vraag naar nieuwe bestuursleden. Wie wil ons komen helpen onze wijk mooi, gezond maar bovenal gezellig te houden? Ook zou het fijn zijn wanneer jonge mensen hierop zouden reageren. Houd hierbij in gedachten dat het ook uw wijk is en het hoeft echt niet zo heel veel tijd te kosten. Wij ontvangen u dan ook graag op 14 maart.

 

Met vriendelijke groet, Leny Zomer, voorzitter.

 

EXCURSIE WINDMOLENS IN AALTEN

Op 10 januari jl. zijn we met een flink aantal wijkbewoners, burgemeester Welten, wethouder Mulder, de familie Kristen en verschillende experts op het gebied van ‘nieuwe energie’ op excursie geweest naar een windmolenpark in Aalten.

Niet, zoals onlangs nog werd genoemd in een artikel in dagblad Tubantia, om mensen te hersenspoelen, maar om hen kennis te laten maken met het fenomeen windmolens. Al zijn de windmolens in Aalten niet zo hoog als die welke de familie Kristen voornemens is te plaatsen, we hebben toch een aardige indruk gekregen hoe het is om daar dichtbij te leven. Niet in het minst door gesprekken met de dichtst nabij wonende mensen. En ja, velen keken er na afloop anders c.q. positiever tegen aan, maar er waren ook een paar mensen niet van mening veranderd. Dat mag, maar we zullen ons ook moeten realiseren dat we de Groningse bodem niet kunnen blijven uitputten met alle echt negatieve gevolgen voor de betreffende inwoners. En van alle tegenstanders heb ik nog geen beter alternatief mogen vernemen.

Als bestuursleden hebben wij behoorlijk kennis op mogen doen over windmolens deze middag en we hopen dat er meer mensen dat hebben gedaan. En tot er betere alternatieven zijn, zullen er in de toekomst toch windmolens moeten komen. 

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Donderdag, 15 November 2018